Stevia sötmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan beställa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp sötsaker men beredvilligt undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sig ifrån strösocker är standard samt dyker upp ur fler än en anledning.
Diabetes är en sjukdom som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av två olika typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ner i kilon. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder såklart inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara mycket lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett samt äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ned i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel förtära ledigt av proteiner samt fett för att dämpa hunger och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, ris, frukt, flera grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt äggviteämne som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till morgonmål när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.